Begravelse

Hos Ødegaard og Søgaard Begravelser vil vi gerne støtte familier i Midt- og Vestjylland med at planlægge en begravelse eller bisættelse. Her på siden kan du læse mere om, hvad vi kan bidrage med – i dyb respekt for at imødekomme jeres ønsker.

Handlingen foregår typisk fra en kirke eller et kapel. Du, som pårørende til den afdøde, kan sammen med venner og familie mødes i et roligt miljø. I mindes, samles og sender den afdøde afsted på sin sidste rejse.

… og vi hjælper gerne til undervejs, så dagen bliver et smukt minde for alle.

Begravelseskiste Herning

Sådan foregår selve begravelsen

– En kombination af traditioner og personlige ønsker.

Hvis begravelsen foregår fra en kirke, forestås liturgien af præsten og kirkens personale, mens det er bedemanden, som har ansvaret for at transportere den afdøde til kirken samt at koordinere de praktiske forhold inden ceremonien. Du kan også vælge at holde højtideligheden ved kirkegårdens kapel. Et kapel er en mindre bygning, som ligger i forbindelse med kirkegården.

I Herning midtby er der flere kirker uden kirkegårde, derfor afsluttes handlingen med, at du kører i begravelsesfølge, det vil sige, bilerne kører samlet efter rustvognen, til Nordre eller Vestre Kirkegård. Hvis begravelsen foregår fra en af omegnens kirker, er der en tilhørende kirkegård.

Ved en kirkelig begravelse aftaler du med præsten, hvordan ceremonien skal opbygges. Har du ønsker til salmer eller sange, kan du snakke med præsten om dem. Har du oplevelser eller mindeord om afdøde, du ønsker at videreformidle, kan du drøfte mulighederne med præsten. Alt i alt er essensen, at I er fælles om at skabe de bedste rammer for, at begravelsen skal blive en fin afslutning.

Begravelse i kirke
Blomster til begravelse

Begravelsens afslutning

Begravelsen afsluttes med, at du går eller kører fra ceremonien og videre til kirkegården eller et af kirkeministeriets godkendte gravpladser. Måske har familien allerede en gravplads – hvis I ikke har et sted, er der på kirkegården forskellige gravstedsmuligheder, som vi kan henvise til.

I vælger typisk 6 personer, som skal bære kisten. En praktisk foranstaltning er, I skal være opmærksom på, hvordan I placerer jer. Den afdøde ligger med hovedet mod alteret og fødderne mod udgangen. Vægten er dermed tungest ved overkroppen. Når I afgør, hvordan I placerer jer, er det godt at have den opmærksomhed. 

På kirkegården sænkes kisten i jorden. Et vigtigt symbol ved begravelsen er jordpåkastelsen. Præsten kaster jord på kisten 3 gange og udtaler ordene: Af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå. I kirkelig regi afsluttes ceremonien oftest med fadervor, præsten lyser velsignelsen og man synger en salme. 

Begravelse ved kirke

Økonomien omkring en begravelse

Her kan du læse mere om økonomien ved en begravelse, og de muligheder der er for tilskud. 

Mindesamling ved begravelse

Prisoverslag – begravelse

Se priser og muligheder for tilskud

At estimere omkostningerne ved en begravelse eller bisættelse kan variere, da det afhænger af flere faktorer. Disse inkluderer jeres valg af alt fra kiste til udsmykning og omfanget af vores involvering. 

vores prisside kan I få et overblik over eksempelvis vores honorar, kørsel med rustvogn, forskellige kister og urner. 
Ring gerne til os for at få præciseret de muligheder, der passer til jer. 

Mulighed for begravelseshjælp

I Danmark er der mulighed for at søge begravelseshjælp, hvis man opfylder visse betingelser. Er man født før 1. april 1957, tilbydes man et grundtilskud på 1.050 kr. Hvis afdøde havde en begrænset formue, kan der søges yderligere hjælp fra kommunen. Medlemmer af Sygesikring Danmark kan være berettiget til yderligere tilskud. 

Vi rådgiver om de forskellige tilskud, I kan være berettiget til, når vi mødes.

Gravsten

Lad os hjælpe 

Hos Ødegaard og Søgaard Begravelser vil vi gerne hjælpe jer med at planlægge begravelsen.

Vi hører til i Midt- og Vestjylland.  

Faglig funderet bedemand 

I vores arbejde er vi både personligt engageret og professionelle. Vi uddanner os og bestræber os på at optimere vores faglige viden for at kunne yde den bedste service for jer. 

Anbefalinger

Hos Ødegaard & Søgaard Begravelser yder vi omsorg og praktisk hjælp, når du mister. Hver dag bestræber vi os på at være nærværende og bistå med de praktiske forhold i en svær situation. Vi har hjulpet mange familier. Her kan du læse nogle af deres erfaringer med vores assistance.

Kæmpe anbefaling

Hermed en kæmpe anbefaling til Anita og Ødegaard & Søgaard begravelser.

Da min far desværre gik bort den 23/12-23, kom Anita og hjalp os juleaftensdag midt i alt forvirring og sorg.

Anita er et meget fantastisk menneske og bedemand. Hun er meget omsorgsfuld og medfølende, hvilket betød meget i vores situation.

Hun var under vores møde også rigtig god til at veksle mellem de informationer og beslutninger som bisættelsen af min far krævede – og de følelser og fortællinger, som der også var brug for plads til. Vi sad tilbage med en oplevelse af at være i gode hænder – og det har vi været igennem hele forløbet. Anita har haft styr på det hele og beredvilligt undersøgt, det der har været nødvendigt.

Jeg vil til enhver tid anbefale at bruge Anita og Ødegaard & Søgaard begravelser. Det hele er så fint, og en stor hjælp i sorgens stund.”

– Thobias Laustsen

Professionelle og empatiske

Vi benyttede Ødegaard og Søgaard Begravelser ved min mands død. Vi er meget tilfredse. Anita Søgaard og hendes kollega var behagelige, stille og søde.

Anita varetog alt det uoverskuelige papirarbejde der kræves, samt en del ting udover det nødvendige, f.eks. tilskud som vi ikke vidste fandtes. Vore ønsker blev imødekommet og eksekveret med det samme. Prissætningen var fair og gennemskuelig, vi var
hele tiden med, og det blev en fin og god begravelse. En god oplevelse i en træls tid.

 

– Marianne Sejersen

Tak til Anita

I forbindelse med min mors død vil jeg på familiens vegne gerne rette en speciel tak til jer.Under hele forløbet har vi følt os guidet og hjulpet på både omsorgsfuld og professionel vis. 

Det betyder uendelig meget i en sårbar situation. 

Tak også for blomsterhilsen ved begravelsen. 
Alt sammen så værdsat. 

– På familiens vegne, Belinda Hornshøj

En fantastisk støtte

Da vi med kort mellemrum mistede såvel mor/svigermor og far/svigerfar var vi i en næsten uoverskuelig situation, hvor vi egentlig havde nok i at bearbejde vores følelser – og samtidig svært ved at overskue det praktiske omkring bisættelserne. I den situation var Bente og Jørgen Ødegaard en fantastisk støtte.

De var utrolig empatiske, hjælpsomme, gode til at gøre opmærksom på de forskellige muligheder ( ex. hvad gør man når en person skal lægges i kiste), og skabe overblik over hele ceremonien på en klar og “enkel” måde. De var reelle (prisen blev oplyst på forhånd på alt) og de var for os en utrolig støtte i en svær tid. Alt i alt var de i hele forløbet fantastiske, behagelige og professionelle. Absolut anbefalelsesværdige, når man står i en så svær situation.

En stor TAK til Bente og Jørgen for deres unikke måde at håndtere opgaven på”.

– Birthe og Bjarne

Kontakt os her

I er altid meget velkomne til at kontakte os for en samtale om, hvordan vi kan hjælpe jer med at planlægge en begravelse eller bisættelse. For os er det vigtigt at lytte til jeres ønsker.

Kontaktoplysninger

Vestergade 45, 7400 Herning

Orionvej 2A, 7430 Ikast

Danmarksgade 11, 7490 Aulum

Email: [email protected]
Døgntelefon: 9712 0610