Mindehøjtidelighed

I forbindelse med en begravelse eller bisættelse kan du arrangere en mindehøjtidelighed. Her kan man samles med familiemedlemmer, venner, kollegaer og andre relationer, som gerne vil minde afdøde og vise den sidste respekt og hensynsfuldhed.

Mindehøjtideligheden er en personlig måde at sige farvel til en elsket person. Hos Ødegaard og Søgaard Begravelser forstår vi vigtigheden af at skabe omstændigheder, der reflekterer den afdødes liv og de efterladtes ønsker.

På denne side kan du læse mere om, hvad vi kan hjælpe med i forbindelse med en mindehøjtidelighed.

Mindehøjtidelighed

Find den rette lokation 

Skab en mindeværdig afsked: personlig vejledning fra start til slut

Det er meget forskelligt i hvilket omfang, der er behov for at udtrykke sorg eller savn i forbindelse med et dødsfald. Det vigtigste er, at du vælger det niveau og de omstændigheder, du finder passende til mindehøjtideligheden for jer.
Det kan for eksempel være

  • en restaurant
  • et forsamlingshus
  • et lokale i sportshallen
  • et lokale ved kirken eller kapellet
  • en privat bolig

Hos Ødegaard og Søgaard Begravelser hjælper vi gerne med at etablere kontakt til det sted, hvor mindesammenkomsten skal holdes, men vi anbefaler, du selv aftaler traktementet. For det meste har restaurationerne en menu, de tilbyder, men har du særlige ønsker, er de lydhøre overfor alternativer.

Lokale til mindesamling
Koordination af mindesamling

Koordinering af minde­sammenkomsten

At navigere i de mange praktiske foranstaltninger i forbindelse med en bisættelse eller begravelse som fx deltagerantal til en mindesammenkomst kan være en udfordring for de pårørende.

Hos Ødegaard & Søgaard Begravelser kan vi assistere med alt fra at formidle information via præsten, til at arrangere oplysninger i dødsannoncen, eller hjælpe med private invitationer.

For at sikre ro og overblik på dagen, tilbyder vi også at foretage en nøjagtig optælling af gæsterne inden ceremoniens start og formidle det videre til lokationen, hvor mindehøjtideligheden skal afholdes efterfølgende.
Dette sikrer en velforberedt sammenkomst og giver jer mulighed for at fokusere på selve højtideligheden.

Anbefalinger

Hos Ødegaard & Søgaard Begravelser yder vi omsorg og praktisk hjælp, når du mister. Hver dag bestræber vi os på at være nærværende og bistå med de praktiske forhold i en svær situation. Vi har hjulpet mange familier. Her kan du læse nogle af deres erfaringer med vores assistance.

Kæmpe anbefaling

Hermed en kæmpe anbefaling til Anita og Ødegaard & Søgaard begravelser.

Da min far desværre gik bort den 23/12-23, kom Anita og hjalp os juleaftensdag midt i alt forvirring og sorg.

Anita er et meget fantastisk menneske og bedemand. Hun er meget omsorgsfuld og medfølende, hvilket betød meget i vores situation.

Hun var under vores møde også rigtig god til at veksle mellem de informationer og beslutninger som bisættelsen af min far krævede – og de følelser og fortællinger, som der også var brug for plads til. Vi sad tilbage med en oplevelse af at være i gode hænder – og det har vi været igennem hele forløbet. Anita har haft styr på det hele og beredvilligt undersøgt, det der har været nødvendigt.

Jeg vil til enhver tid anbefale at bruge Anita og Ødegaard & Søgaard begravelser. Det hele er så fint, og en stor hjælp i sorgens stund.”

– Thobias Laustsen

Professionelle og empatiske

Vi benyttede Ødegaard og Søgaard Begravelser ved min mands død. Vi er meget tilfredse. Anita Søgaard og hendes kollega var behagelige, stille og søde.

Anita varetog alt det uoverskuelige papirarbejde der kræves, samt en del ting udover det nødvendige, f.eks. tilskud som vi ikke vidste fandtes. Vore ønsker blev imødekommet og eksekveret med det samme. Prissætningen var fair og gennemskuelig, vi var
hele tiden med, og det blev en fin og god begravelse. En god oplevelse i en træls tid.

 

– Marianne Sejersen

Tak til Anita

I forbindelse med min mors død vil jeg på familiens vegne gerne rette en speciel tak til jer.Under hele forløbet har vi følt os guidet og hjulpet på både omsorgsfuld og professionel vis. 

Det betyder uendelig meget i en sårbar situation. 

Tak også for blomsterhilsen ved begravelsen. 
Alt sammen så værdsat. 

– På familiens vegne, Belinda Hornshøj

En fantastisk støtte

Da vi med kort mellemrum mistede såvel mor/svigermor og far/svigerfar var vi i en næsten uoverskuelig situation, hvor vi egentlig havde nok i at bearbejde vores følelser – og samtidig svært ved at overskue det praktiske omkring bisættelserne. I den situation var Bente og Jørgen Ødegaard en fantastisk støtte.

De var utrolig empatiske, hjælpsomme, gode til at gøre opmærksom på de forskellige muligheder ( ex. hvad gør man når en person skal lægges i kiste), og skabe overblik over hele ceremonien på en klar og “enkel” måde. De var reelle (prisen blev oplyst på forhånd på alt) og de var for os en utrolig støtte i en svær tid. Alt i alt var de i hele forløbet fantastiske, behagelige og professionelle. Absolut anbefalelsesværdige, når man står i en så svær situation.

En stor TAK til Bente og Jørgen for deres unikke måde at håndtere opgaven på”.

– Birthe og Bjarne

Kontakt os her

I er altid meget velkomne til at kontakte os for en samtale om, hvordan vi kan hjælpe jer med at planlægge en begravelse eller bisættelse. For os er det vigtigt at lytte til jeres ønsker.

Kontaktoplysninger

Vestergade 45, 7400 Herning

Orionvej 2A, 7430 Ikast

Danmarksgade 11, 7490 Aulum

Email: [email protected]
Døgntelefon: 9712 0610