Bisættelse

Hvis du står i den situation at have mistet en af dine nærmeste, vil vi hos Ødegaard og Søgaard Begravelser gerne hjælpe dig og din familie med at planlægge og gennemføre forløbet.
Bisættelsen er et vigtigt afskedsritual. Handlingen foregår ofte fra kirken eller kapellet, og gennem vores erfaring vil vi guide jer stille og roligt gennem processen og hjælpe jer med at få opfyldt de ønsker, den afdøde og I som familie har.

Her på siden kan du læse mere om, hvordan en bisættelse forløber, og hvad vi kan hjælpe jer med.

Sort urne ved bisættelse

Sådan foregår en bisættelse

En bisættelse er en af de mest almindelige afskedsritualer i Danmark. Her forklarer vi, hvordan ritualet kan forløbe.

Bisættelsen er en ceremoniel handling, hvor man mødes for at tage afsked med den afdøde. Typisk afholdes ceremonien i en dansk kirke eller kapel, som en højtidelig stund for at ære og mindes den afdøde.

I kirken ledes ceremonien af præsten og personalet, mens vi som bedemænd sørger for transport og koordinationen før, under og efter bisættelsen. Alternativt kan I vælge at afholde bisættelsen i kirkegårdens kapel. Mange oplever kapellet som et roligt og intimt sted for afskeden.

Sammen med præsten kan I tilpasse bisættelsen med personlige elementer, som salmer, sange eller mindeord om den afdøde.

Alt i alt er essensen, at vi som bedemænd samt personalet i kirken er med til at tage hånd om en velplanlagt bisættelse, der forløber, som I ønsker.

Hvordan foregår en bisættelse
Pris for en bisættelse

Priser – bisættelse

Se priser og muligheder for tilskud

Omkostningerne ved en bisættelse kan variere, da de afhænger af flere faktorer, blandt andet valget af urne, blomsterdekorationer, omfanget af vores hjælp eller lignende.

På vores prisside finder I detaljer om vores honorar, transportomkostninger, og priser på forskellige urner m.m. Vi opfordrer jer til at ringe til os, så vi sammen kan planlægge en bisættelse, der opfylder jeres ønsker, og vi kan præsentere jer for de forskellige muligheder.

Mulighed for tilskud

I Danmark kan der være forskellige muligheder for begravelseshjælp.  Er afdøde født før 1. april 1957 er man berettiget et grundtilskud på 1.050 kr. Tilskuddets størrelse afhænger af afdødes formue. Medlemmer af Sygesikring Danmark kan også være berettiget til yderligere tilskud. Vi tilbyder rådgivning om disse tilskudsmuligheder under vores første samtale.

Lad os hjælpe 

Hos Ødegaard og Søgaard Begravelser vil gerne hjælpe jeres familie med at bistå bisættelsen i Herning, Holstebro, Ringkøbing-Skjern og omegn.

En dag, hvor et levet liv skal mindes

Med erfaring og nærvær sørger vi for at hjælpe jer gennem en periode, der for mange er fyldt med stor kompleksitet. Vi tager os gerne af de praktiske opgaver i forbindelse med bisættelsen og koordinerer opgaver som gravsted, mindehøjtidelighed eller dødsannoncer. 
Kontakt os gerne for at få en samtale om det videre forløb.

Anbefalinger

Hos Ødegaard & Søgaard Begravelser yder vi omsorg og praktisk hjælp, når du mister. Hver dag bestræber vi os på at være nærværende og bistå med de praktiske forhold i en svær situation. Vi har hjulpet mange familier. Her kan du læse nogle af deres erfaringer med vores assistance.

Kæmpe anbefaling

Hermed en kæmpe anbefaling til Anita og Ødegaard & Søgaard begravelser.

Da min far desværre gik bort den 23/12-23, kom Anita og hjalp os juleaftensdag midt i alt forvirring og sorg.

Anita er et meget fantastisk menneske og bedemand. Hun er meget omsorgsfuld og medfølende, hvilket betød meget i vores situation.

Hun var under vores møde også rigtig god til at veksle mellem de informationer og beslutninger som bisættelsen af min far krævede – og de følelser og fortællinger, som der også var brug for plads til. Vi sad tilbage med en oplevelse af at være i gode hænder – og det har vi været igennem hele forløbet. Anita har haft styr på det hele og beredvilligt undersøgt, det der har været nødvendigt.

Jeg vil til enhver tid anbefale at bruge Anita og Ødegaard & Søgaard begravelser. Det hele er så fint, og en stor hjælp i sorgens stund.”

– Thobias Laustsen

Professionelle og empatiske

Vi benyttede Ødegaard og Søgaard Begravelser ved min mands død. Vi er meget tilfredse. Anita Søgaard og hendes kollega var behagelige, stille og søde.

Anita varetog alt det uoverskuelige papirarbejde der kræves, samt en del ting udover det nødvendige, f.eks. tilskud som vi ikke vidste fandtes. Vore ønsker blev imødekommet og eksekveret med det samme. Prissætningen var fair og gennemskuelig, vi var
hele tiden med, og det blev en fin og god begravelse. En god oplevelse i en træls tid.

 

– Marianne Sejersen

Tak til Anita

I forbindelse med min mors død vil jeg på familiens vegne gerne rette en speciel tak til jer.Under hele forløbet har vi følt os guidet og hjulpet på både omsorgsfuld og professionel vis. 

Det betyder uendelig meget i en sårbar situation. 

Tak også for blomsterhilsen ved begravelsen. 
Alt sammen så værdsat. 

– På familiens vegne, Belinda Hornshøj

En fantastisk støtte

Da vi med kort mellemrum mistede såvel mor/svigermor og far/svigerfar var vi i en næsten uoverskuelig situation, hvor vi egentlig havde nok i at bearbejde vores følelser – og samtidig svært ved at overskue det praktiske omkring bisættelserne. I den situation var Bente og Jørgen Ødegaard en fantastisk støtte.

De var utrolig empatiske, hjælpsomme, gode til at gøre opmærksom på de forskellige muligheder ( ex. hvad gør man når en person skal lægges i kiste), og skabe overblik over hele ceremonien på en klar og “enkel” måde. De var reelle (prisen blev oplyst på forhånd på alt) og de var for os en utrolig støtte i en svær tid. Alt i alt var de i hele forløbet fantastiske, behagelige og professionelle. Absolut anbefalelsesværdige, når man står i en så svær situation.

En stor TAK til Bente og Jørgen for deres unikke måde at håndtere opgaven på”.

– Birthe og Bjarne

Kontakt os her

I er altid meget velkomne til at kontakte os for en samtale om, hvordan vi kan hjælpe jer med at planlægge en begravelse eller bisættelse. For os er det vigtigt at lytte til jeres ønsker.

Kontaktoplysninger

Vestergade 45, 7400 Herning

Orionvej 2A, 7430 Ikast

Danmarksgade 11, 7490 Aulum

Email: [email protected]
Døgntelefon: 9712 0610