Borgerlig begravelse

Var afdøde medlem af folkekirken tolkes det som en tilkendegivelse af ønsket om en kirkelig handling. Var afdøde ikke medlem, kan du vælge at holde en borgerlig begravelse eller bisættelse. Det mest kendetegnende ved en borgerlig handling er undladelsen af en præst eller anden religiøs leder. Du kan leje kapellets lokaler og holde ceremonien der, eller du kan holde ceremonien et andet sted.

Ved Ødegaard og Søgaard Begravelser vil vi gerne hjælpe dig med at planlægge en borgerlig begravelse eller bisættelse. Der er ingen faste ritualer, så udformningen af handlingen vil blive meget individuel. Med udgangspunkt i den afdødes og jeres ønsker, fokuserer vi på at ære den afdødes liv på en personlig og respektfuld måde. 

Mindelys ved borgerlig begravelse

Sådan foregår en borgerlig begravelse

En borgelig begravelse og bisættelse kan afholdes præcis, som I ønsker.

En borgerlig begravelse eller bisættelse er kendetegnet ved fraværet af religiøse ledere. Ceremonien kan afholdes i et kapel eller et andet valgt sted, med hovedformålet at være sømmelig og ikke forstyrre offentlig ro og orden.

Hos Ødegaard og Søgaard Begravelser tilpasser vi hver ceremoni individuelt, og vi kan fungere som ceremonileder, herunder at holde en mindehøjtidelighed. Vi sørger for, at alt er i overensstemmelse med de pårørendes ønsker og afdødes sidste vilje, der fx er nedskrevet i Min sidste vilje eller i et testamente. 

Selve ceremonien vil blive planlagt sammen med jer, så dagen forløber i overensstemmelse med jeres ønsker i alt fra selve mindetalen til det sidste farvel.

Borgerlig begravelse eller bisættelse
Pris for borgerlig begravelse

Økonomi – borgelig begravelse eller bisættelse

Alle har ret til en gravplads på kirkegården, så uanset om afdøde har været medlem af folkekirken eller ej, er det muligt at blive begravet eller få sin urne nedsat. Prisen for at leje en gravplads er højere ved en borgerlig handling, fordi afdøde ikke har betalt kirkeskat gennem tiden. 

Ødegaard og Søgaard Begravelser vil gerne hjælpe med at undersøge og arrangere alle aspekter vedrørende gravplads og priser, så I kan fokusere på at mindes jeres kære.

Lad os hjælpe

Vi vil gerne hjælpe med at få den afslutning på livet, som I ønsker – både i Herning, Holstebro, Ringkøbing-Skjern og omegn.

En dag hvor et levet liv skal mindes

Med erfaring og respektfuldhed ønsker vi at planlægge og afholde lige netop den borgelige begravelse eller bisættelse, som I ønsker. 
Vi har stor forståelse for sorgen, der er forbundet med at miste. Derfor udfører vi også gerne såvel praktiske som administrative forhold – med respekt og professionalisme fra start til slut.

Anbefalinger

Hos Ødegaard & Søgaard Begravelser yder vi omsorg og praktisk hjælp, når du mister. Hver dag bestræber vi os på at være nærværende og bistå med de praktiske forhold i en svær situation. Vi har hjulpet mange familier. Her kan du læse nogle af deres erfaringer med vores assistance.

Kæmpe anbefaling

Hermed en kæmpe anbefaling til Anita og Ødegaard & Søgaard begravelser.

Da min far desværre gik bort den 23/12-23, kom Anita og hjalp os juleaftensdag midt i alt forvirring og sorg.

Anita er et meget fantastisk menneske og bedemand. Hun er meget omsorgsfuld og medfølende, hvilket betød meget i vores situation.

Hun var under vores møde også rigtig god til at veksle mellem de informationer og beslutninger som bisættelsen af min far krævede – og de følelser og fortællinger, som der også var brug for plads til. Vi sad tilbage med en oplevelse af at være i gode hænder – og det har vi været igennem hele forløbet. Anita har haft styr på det hele og beredvilligt undersøgt, det der har været nødvendigt.

Jeg vil til enhver tid anbefale at bruge Anita og Ødegaard & Søgaard begravelser. Det hele er så fint, og en stor hjælp i sorgens stund.”

– Thobias Laustsen

Professionelle og empatiske

Vi benyttede Ødegaard og Søgaard Begravelser ved min mands død. Vi er meget tilfredse. Anita Søgaard og hendes kollega var behagelige, stille og søde.

Anita varetog alt det uoverskuelige papirarbejde der kræves, samt en del ting udover det nødvendige, f.eks. tilskud som vi ikke vidste fandtes. Vore ønsker blev imødekommet og eksekveret med det samme. Prissætningen var fair og gennemskuelig, vi var
hele tiden med, og det blev en fin og god begravelse. En god oplevelse i en træls tid.

 

– Marianne Sejersen

Tak til Anita

I forbindelse med min mors død vil jeg på familiens vegne gerne rette en speciel tak til jer.Under hele forløbet har vi følt os guidet og hjulpet på både omsorgsfuld og professionel vis. 

Det betyder uendelig meget i en sårbar situation. 

Tak også for blomsterhilsen ved begravelsen. 
Alt sammen så værdsat. 

– På familiens vegne, Belinda Hornshøj

En fantastisk støtte

Da vi med kort mellemrum mistede såvel mor/svigermor og far/svigerfar var vi i en næsten uoverskuelig situation, hvor vi egentlig havde nok i at bearbejde vores følelser – og samtidig svært ved at overskue det praktiske omkring bisættelserne. I den situation var Bente og Jørgen Ødegaard en fantastisk støtte.

De var utrolig empatiske, hjælpsomme, gode til at gøre opmærksom på de forskellige muligheder ( ex. hvad gør man når en person skal lægges i kiste), og skabe overblik over hele ceremonien på en klar og “enkel” måde. De var reelle (prisen blev oplyst på forhånd på alt) og de var for os en utrolig støtte i en svær tid. Alt i alt var de i hele forløbet fantastiske, behagelige og professionelle. Absolut anbefalelsesværdige, når man står i en så svær situation.

En stor TAK til Bente og Jørgen for deres unikke måde at håndtere opgaven på”.

– Birthe og Bjarne

Kontakt os her

I er altid meget velkomne til at kontakte os for en samtale om, hvordan vi kan hjælpe jer med at planlægge en begravelse eller bisættelse. For os er det vigtigt at lytte til jeres ønsker.

Kontaktoplysninger

Vestergade 45, 7400 Herning

Orionvej 2A, 7430 Ikast

Danmarksgade 11, 7490 Aulum

Email: [email protected]
Døgntelefon: 9712 0610