Dødsfald – de praktiske spørgsmål

Hvad gør man, når man mister?

At miste en af sine nærmeste bringer en bølge af praktiske opgaver sammen med sorgen og savnet. Hos Ødegaard og Søgaard Begravelser står vi klar til at hjælpe jer gennem disse udfordringer. Under et personligt møde tilbyder vi rådgivning, så I kan træffe de rette beslutninger.

Her på siden kan du se nogle af de spørgsmål, vi ofte får stillet, hvis du og de nærmeste gerne vil sidde og forberede jer derhjemme inden mødet med bedemanden og præsten. 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende bisættelse, begravelse og gravsted.

Dødsfald - hvad gør man?

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med dødsfald

1. Hvilket tøj skal afdøde have på, kan personen bære smykker?

Afdøde kan have på det tøj på, som de eller I som pårørende ønsker. Smykker kan også bæres, men I bør overveje, om der er specielle smykker, som I ønsker at beholde.

2. Kan pårørende se afdøde i kisten?

Ja, det er muligt for pårørende at se den afdøde i kisten, hvis dette ønskes. Vi arrangerer et privat øjeblik så det er muligt.

3. Skal afdøde begraves eller kremeres? Hvor kan begravelsen/bisættelsen foregå?

Valget mellem begravelse og kremering afhænger af afdødes eller familiens ønsker. Vi kan arrangere ceremonien i en kirke, et kapel, eller et andet egnet sted.

4. Skal der kontaktes en præst til afholdelse af en højtidelighed, hvis afdøde var medlem af Folkekirken?

Hvis afdøde var medlem af Folkekirken, kan en præst inddrages i ceremonien. Vi hjælper med at etablere kontakten.

5. Skal kisten udsmykkes med blomster – og i så fald hvilke?

Valget af blomster er en personlig beslutning. Vi kan give inspiration og arrangere bestillingen ud fra jeres præferencer.

6. Kan der komme en annonce i avisen?

Ja, vi kan assistere med at udforme og placere en dødsannonce i den valgte avis.

7. Har vi mulighed for at søge begravelseshjælp ved kommunen?

Ja, der er muligheder for at søge begravelseshjælp. Vi vejleder jer gennem ansøgningsprocessen.

Anbefalinger

Hos Ødegaard & Søgaard Begravelser yder vi omsorg og praktisk hjælp, når du mister. Hver dag bestræber vi os på at være nærværende og bistå med de praktiske forhold i en svær situation. Vi har hjulpet mange familier. Her kan du læse nogle af deres erfaringer med vores assistance.

Kæmpe anbefaling

Hermed en kæmpe anbefaling til Anita og Ødegaard & Søgaard begravelser.

Da min far desværre gik bort den 23/12-23, kom Anita og hjalp os juleaftensdag midt i alt forvirring og sorg.

Anita er et meget fantastisk menneske og bedemand. Hun er meget omsorgsfuld og medfølende, hvilket betød meget i vores situation.

Hun var under vores møde også rigtig god til at veksle mellem de informationer og beslutninger som bisættelsen af min far krævede – og de følelser og fortællinger, som der også var brug for plads til. Vi sad tilbage med en oplevelse af at være i gode hænder – og det har vi været igennem hele forløbet. Anita har haft styr på det hele og beredvilligt undersøgt, det der har været nødvendigt.

Jeg vil til enhver tid anbefale at bruge Anita og Ødegaard & Søgaard begravelser. Det hele er så fint, og en stor hjælp i sorgens stund.”

– Thobias Laustsen

Professionelle og empatiske

Vi benyttede Ødegaard og Søgaard Begravelser ved min mands død. Vi er meget tilfredse. Anita Søgaard og hendes kollega var behagelige, stille og søde.

Anita varetog alt det uoverskuelige papirarbejde der kræves, samt en del ting udover det nødvendige, f.eks. tilskud som vi ikke vidste fandtes. Vore ønsker blev imødekommet og eksekveret med det samme. Prissætningen var fair og gennemskuelig, vi var
hele tiden med, og det blev en fin og god begravelse. En god oplevelse i en træls tid.

 

– Marianne Sejersen

Tak til Anita

I forbindelse med min mors død vil jeg på familiens vegne gerne rette en speciel tak til jer.Under hele forløbet har vi følt os guidet og hjulpet på både omsorgsfuld og professionel vis. 

Det betyder uendelig meget i en sårbar situation. 

Tak også for blomsterhilsen ved begravelsen. 
Alt sammen så værdsat. 

– På familiens vegne, Belinda Hornshøj

En fantastisk støtte

Da vi med kort mellemrum mistede såvel mor/svigermor og far/svigerfar var vi i en næsten uoverskuelig situation, hvor vi egentlig havde nok i at bearbejde vores følelser – og samtidig svært ved at overskue det praktiske omkring bisættelserne. I den situation var Bente og Jørgen Ødegaard en fantastisk støtte.

De var utrolig empatiske, hjælpsomme, gode til at gøre opmærksom på de forskellige muligheder ( ex. hvad gør man når en person skal lægges i kiste), og skabe overblik over hele ceremonien på en klar og “enkel” måde. De var reelle (prisen blev oplyst på forhånd på alt) og de var for os en utrolig støtte i en svær tid. Alt i alt var de i hele forløbet fantastiske, behagelige og professionelle. Absolut anbefalelsesværdige, når man står i en så svær situation.

En stor TAK til Bente og Jørgen for deres unikke måde at håndtere opgaven på”.

– Birthe og Bjarne

Kontakt os her

I er altid meget velkomne til at kontakte os for en samtale om, hvordan vi kan hjælpe jer med at planlægge en begravelse eller bisættelse. For os er det vigtigt at lytte til jeres ønsker.

Kontaktoplysninger

Vestergade 45, 7400 Herning

Orionvej 2A, 7430 Ikast

Danmarksgade 11, 7490 Aulum

Email: [email protected]
Døgntelefon: 9712 0610