Livet er det dejligste eventyr

Både Majbrith og jeg har tidligere været lærere i grundskolen. Her mødte vi op til en dagligdag med faste rutiner og skemalagte gøremål. Der var børn og voksne, der var uro og ro, der var travlhed, og der var pauser. En god blanding af høj og lav aktivitet. Den arbejdsform er meget givende og har stor værdi.

Tilgængelige 24/7

Som bedemand har man en anden livsform. Vi har taget beslutningen om at være træfbare døgnets 24 timer, og faktisk har vi fået spørgsmålet mange gange, hvordan kan I klare kontinuerligt at være til rådighed? Umiddelbart tænker jeg, det er et godt og relevant spørgsmål. Svaret er, at vi har valgt det. Vi har truffet det valg, at det er vigtigt, man kan ringe eller skrive til os, fordi behovet er der. Selvfølgelig er der situationer for alle mennesker, hvor man skal kunne trække stikket og give plads for bare at se en fodboldkamp, tage til en koncert eller rejse sydpå med sine nærmeste. Men vi har valgt at stå til rådighed, fordi det at miste ikke kan sættes i en form eller lægges ind i en plan. 

Livet er uforudsigeligt og svært at planlægge. H.C. Andersen udtrykte det som: ”Livet er det dejligste eventyr”. Det er en rigtig fin pointe og en god læresætning. Jeg tror, det er vigtigt at leve hver dag og gøre sit bedste. Når livet er det dejligste eventyr, må vi derfor gøre vores bedste for at udfylde det – både når det er let, og når det er svært.

Et nyt år